Hizmetlerimiz

"Detaylardaki Ustalığımızla Yapısal Sorunlara Kalıcı Çözümler"

BIM Destekli Uygulama Projesi Çözümleri

Uygulama projesinin kalitesi, inşaatın genel başarısını, maliyet etkinliğini ve yapının uzun ömürlü performansını doğrudan etkiler. Ayrıca projelerinizin dijital dönüşüme uyumlu ve öngörülebilir bir şekilde ilerlemesi için BIM (Yapı Bilgi Modellemesi) tabanlı danışmanlık hizmeti sunuyoruz.

Revit ve Navisworks gibi gelişmiş yazılımlar kullanarak, mimari modeli oluşturur ve statik, mekanik ve elektrik disiplinlerinin koordinasyonuna hazır hale getiririz. Federe BIM modeliyle tüm disiplinleri bir araya getirerek inşaat öncesinde oluşabilecek çakışmaları dijital ortamda tespit eder, detaylı çakışma raporları sunarız. Projelerin BIM entegrasyonu sayesinde, proje aşamasında bilgi üretimi ve yönetiminin etkin bir şekilde gerçekleştirilmesi mümkün olmakta ve böylelikle veri odaklı karar alma süreçleri desteklenmektedir. Ayrıca proje sürecinin bir veritabanı gibi işlemesiyle, yapılı varlığın (built assest) yaşam döngüsünün sürdürülebilir ve etkin yönetimine katkı sağlaması hedeflenmektedir. Ek olarak zon ve disiplin bazlı otomatik metraj çıkarımı ile malzeme ihtiyacı ve maliyet planlaması daha isabetli şekilde yapılmaktadır.

4D simülasyon ile iş programına entegre model üzerinden sorun tespitleri, imalat sıralamaları, yapılabilirlik analizleri gerçekleştirilir ve alternatif senaryolar test edilebilir.

BIM sistemi içerisinde her yapı elemanı, nesne tabanlı yapısıyla yalnızca bir çizim değil; üretici bilgisi, teknik özellikleri, bakım ihtiyaçları gibi verilerle tanımlanmış akıllı bir bileşendir. Ayrıca, parametrik modelleme sayesinde de bu bileşenler birbirine kurallı ilişkilerle bağlanır; bir öğedeki değişiklik, diğer öğelere otomatik olarak yansır. Bu bütünleşik yaklaşım, bakım, izleme ve yönetim süreçlerini kolaylaştırarak tesis işletme döneminde sürdürülebilir faydalar sağlar. Uzman ekibimizle, projenizin her aşamasında çözüm ortağınızız.

Mimari Detay Çözümleri

Mimari Detaylar yapının işleyişi, estetiği ve dayanıklılığı hakkında bilgi verir. Yapısal unsurların nasıl bir araya geldiğini ve birbirleriyle olan ilişkisini tanımlarken, tasarımın büyük fikirlerinin büyük ölçeklere nasıl yansıtıldığını da gösterir. Tamamlanmış yapının kalitesi, birleşim noktalarının ve kullanılan malzemenin kalitesiyle belirlenir.

Bu bağlamda detay çözüm ortağınız olarak, projelerin estetik ve işlevsel başarısını artırmak için malzeme seçiminden yapısal bağlantılara kadar her şeyi titizlikle ele alıyoruz. Isı yalıtımı, su yalıtımı ve enerji verimliliği gibi teknik gereklilikler, modern mimarlık uygulamaları ile entegre edilerek sürdürülebilir yapı çözümleri sunulmaktadır. Projenin tüm paydaşları ile sürekli iletişim halinde olarak, uygulama aşamasında ortaya çıkabilecek sorunları minimize ediyor ve projenin sorunsuz bir şekilde tamamlanmasını sağlıyoruz.

Erişilebilirlik Danışmanlığı

Erişilebilir binalar, toplumun tüm bireylerinin, yaş, yetenek veya sağlık durumundan bağımsız olarak, mekanları güvenli ve rahat bir şekilde kullanabilmelerini sağlar. Bu tür yapılar, kapsayıcılığı ve fırsat eşitliğini artırır, herkes için yaşam kalitesini yükseltir.

Mimarlık ofisimiz olarak sunduğumuz erişilebilirlik danışmanlık hizmetleri, projelerinizin ulusal ve uluslararası erişilebilirlik standartlarına ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın 'Binalar için Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Formları'nda belirlediği kriterlere uygunluğunu titizlikle değerlendirir. Bu hizmetlerimizle, hem mevcut hem de yeni yapılacak binalar için kapsamlı raporlama ve projelendirme desteği sağlayarak, her bireyin binaları engelsiz şekilde kullanabilmesine olanak tanıyoruz. Erişilebilirlik, sadece bir yükümlülük değil, aynı zamanda toplumsal sorumluluk ve etik bir gerekliliktir.

Akustik Danışmanlığı

Akustik konforun sağlanmasının hem binaların verimli kullanılması açısından hem kullanıcı sağlığı açısından önemi büyüktür. Akustik açıdan etkin olan konser, tiyatro, çalışma ofisleri gibi mekanlarda ulusal ve uluslararası standartlar ile çeşitli parametreler belirlenmiştir. Aynı şekilde ses yalıtımı, gürültü kontrolü gibi konularda da yine ilgili parametrelerin optimum aralıklarına uyum beklenmektedir.
Akustik danışmanlık hizmetimiz kapsamında, akustik performansı arttırmak için standartlar ve yönetmeliklere uygunluğun sağlanabilmesi için detaylı analizler yapılır, bu analizlere dayanarak malzeme kararları verilir ve akustik rapor hazırlanır. Akustik rapora göre proje desteği sağlanarak ve uygun çözüm önerileri geliştirilerek, alınacak tüm tedbirlerin araştırılması süreci yürütülür.

Yangın Danışmanlığı

Pasif yangın güvenliği tasarımı, yangının başlamasını önlemeye veya yangının bir bölgeden başka bir bölgeye yayılmasını engellemeye yöneliktir. Bu tür tasarım, yangın anında bina içerisinde yangının etkilerini sınırlamak ve binanın boşaltılmasına zaman kazandırmak için yapısal önlemleri kapsar.

‘Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik’ çerçevesinde, ulusal ve uluslararası standartlara uygun olarak denetlediğimiz projeleriniz için pasif yangın güvenliği danışmanlık hizmetleri sunuyoruz. Hem mevcut binalar hem de yeni yapılacak yapılar için yangın güvenliği önlemleri geliştiriyoruz. Bu hizmetlerimiz, yangın güvenliği için ön raporlama hazırlanması, kaçış yolu mesafesi, kaçış yolu sayısı, kaçış yolu genişliği, kullanıcı yükü hesaplarının yapılması ve bu hesaplara göre pasif yangın güvenliği tasarım raporunun hazırlanması ile yangın tahliye planlarının hazırlanması desteklerini kapsamaktadır.

Danışmak istedikleriniz için bizimle iletişime geçin